Honger in Cité Soleil

De Haïtianen doorstaan een wederom een zware periode. De politieke onrusten van de afgelopen 2 jaar hebben een eerste impact gedaan op de bevolking, daarbij kwam meteen de economische crisis die er voor zorgde dat de voedingsmiddelen voor de doorsnee Haïtianen bijna onbetaalbaar werden. Meteen daarop deed ook in Haiti het Corona Virus zijn intreden. Het land staat aan de vooravond van het orkaanseizoen en de grond trilt de laatste tijd flink in de nabijheid van Haiti. Natuurgeweld staat steeds weer klaar om toe te slaan.
Het is erg moeilijk om een Lockdown te willen realiseren, in een land waar hongersnood erg hoog is. De mensen uit de sloppenwijk Cité Soleil moeten elke dag op pad om voedsel te regelen voor hun gezin. Het is dus bijna kiezen tussen hongerlijden of Corona oplopen. Daarbij is 1,5m sociale afstand al bijna niet haalbaar in de volgebouwde krottenwijk. De hygiëne voorziening is ook zeer beperkt. Hongersnood is op dit moment een van de prioriteiten. Mensen die te weinig eten verzwakken en zijn daarmee nog sneller een slachtoffer voor het Corona virus. Er liggen meerdere ziekten op de loer die heftig kunnen toeslaan als de weerstand niet voldoende is. Vandaar dat we ons richten op het verspreiden van Voedselpakketten in Cité Soleil. Met name het gebied waar onze school staat en onze leerlingen wonen.
De school van onze stichting is nu dicht maar zou in onze visie ook nu van groot belang kunnen zijn voor de verdeling van voedselpakketten. De keuken kan gebruikt worden voor de maaltijden, de klaslokalen kunnen plaats bieden aan de voedselpakketten. Er zou dan voor diverse mensen werkgelegenheid zijn bij het bereiden en inpakken van de pakketten. Je verhoogd daarmee in de sloppenwijk de werkgelegenheid maar je zorgt ook voor betrokkenheid naar elkaar en de economie wordt geholpen door, daar ter plaatse de ingrediënten en voedingsmiddelen te kopen.
Helpt u mee om dit te realiseren! Het zou de kinderen en mensen in Cité Soleil enorm helpen als ook zij minimaal 1x per dag een maaltijd kunnen ontvangen.
Alvast dank voor uw hulp en betrokkenheid.
Marije Prudon (Contactpersoon Project Cité Soleil)
Stichting Hart voor Kinderen

Met de onderstaande link kom je op de website om te doneren: https://www.doneeractie.nl/honger-in-crisistijd/-43557

Een donatie mag ook rechtstreeks naar
Stichting Hart voor Kinderen met de vermelding: Voedselpakket Cité Soleil
Rekening : NL41 INGB 000 000 4520 T.a.v Stichting Hart voor Kinderen

Comments are closed.