Onze project school.

Midden in Cité Soleil heeft Hart voor Kinderen een school onder haar hoede genomen.  De school draagt de naam École Mixte Action Chretienne.  Als afkorting wordt EMAC gebruikt. Onze sponsoracties zullen gericht zijn op deze school. Voor sponsors/donateurs  is het goed om de ontwikkelingen en opbouw van een project te volgen.

Deze school staat in één van de grootste sloppenwijken van het westelijk halfrond. Het is de grootste sloppenwijk van Haïti, gelegen in de hoofdstad Port-au-Prince. Om precies te zijn in Soleil 20#5  in het beruchte gebied van Wharf de Cité Soleil. Het gebouw dat uit de familie van de eigenaar komt is gerenoveerd door sponsoring van een Canadese organisatie die ook een tijd voor het onderhoud zorgden. Dat is nu helaas niet meer. Wij nemen het deel van het inhoudelijke onderwijs graag op onze schouders maar ook het meubilair en bijvoorbeeld de bouw van het toiletblok.

Het is een school met ongeveer 145-175 leerlingen, in de leeftijd van 6 jaar tot 17 jaar. Het personeel bestaat uit een directeur en een assistent directeur, zes leerkrachten en 4 mensen keukenpersoneel. Verder zijn er nog twee mensen als ondersteunend personeel een huisvrouw en conciërge.

februari 2018

vlnr: Guerdy,  Jeff,  Velino, Wilkinson,  Directrice Shelly Misère,  Jonique,  Cassandre en Algemeen directeur  Passonel

De school heeft behoefte aan verbruiksmaterialen en onderwijsondersteunende materialen. Tevens is er behoefte om de leerkrachten af en toe scholing en salaris te geven. Het zou geweldig zijn als er sponsoring komt om de kinderen van eten te blijven voorzien, op de dagen dat ze op school zijn. Tot nu toe werd dit door BND geregeld maar deze organisatie is er mee gestopt wegens te kort aan sponsoring en een tegen werkende regering.

Het onderwijs wat er gegeven wordt, draagt zeker een belangrijk steentje bij aan de kansen die de kinderen krijgen in de samenleving. Hier, op deze school, kan het verschil gemaakt worden tussen kansen nemen of kansloos blijven. Ook in de zomer willen ze graag cursussen aanbieden om de kinderen bezig te houden en mogelijk ook de ouders. De criminaliteit zal daardoor verminderen, dat is de ervaring bij andere projecten van bijvoorbeeld pastor Enock. ( Een goede bekende van de contact persoon van dit project.)

Onze school ligt binnen de cirkel in Cité Soleil.

Als u op de volgende foto klikt komt u in een album met foto’s van de school in Februari 2018

Om het onderwijs te verbeteren en aantrekkelijker te maken en de lokalen voor de kinderen wat gezelliger te maken is er nog veel nodig. Uw hulp is dan ook van harte welkom.

Comments are closed.