Oprichter Joel Janeus van de EMAC

Joel Janeus is geboren en getogen in de sloppenwijk Cité Soleil van Port-au-Prince. Hij kent de wijk van binnen en buiten. Door zijn deelname aan en zelf opzetten van charity-acties van diverse organisaties in Cité Soleil heeft hij al veel goodwill gekregen van de bevolking.

Hij weet dat hij “geluk” heeft gehad maar ziet ook dat je met doorzetten en passie voor iets je je doel kunt bereiken. Daarbij vergeet hij niet waar hij vandaan komt. Joel Janeus wil nu vanuit zijn functie als Burgemeester van Cité Soleil ( Sinds oktober 2016) ook daadwerkelijk een blijvende verandering te weeg brengen waardoor de “beruchtte” wijk Cité Soleil anders op de kaart komt te staan. Eén van de veranderingen start daar waar alles start, bij het jonge kind. Bijdragen aan een goede ontwikkeling en het opnemen van kennis; het onderwijs.

Hij weet dat er kansen liggen voor de kinderen van Cité Soleil. Hij heeft die weg zelf gevonden, met vallen en opstaan. Hij ging letterlijk met blote voeten en een gescheurde broek naar school. Hij deed als kind veel werkjes om te sparen voor schoolgeld. Nu wil hij andere kinderen helpen om ook kansen te krijgen. Dit wil hij regelen via onderwijs  op zijn school en daarbij ook zeker één maaltijd per dag voor deze kansarme kinderen. Het gebouw van de EMAC school is op de fundamenten van zijn ouderlijke woning verder opgebouwd.

Comments are closed.