Orkaan Matthew

De orkaan Matthew is op 3/4 oktober 2016 flink over Haiti geraast. Er is met name in zuid -westen veel schade aangericht. We volgen het nieuws en zijn weer met stomheid geslagen over wederom de effecten van een natuurramp. Het land is van de ene catastrofe nog niet herstelt of een volgende dendert al over het land.

Onze EMAC school staat in Port-au-Prince en staat dichtbij de zee. We zullen ons spoedig laten informeren of er schade is. Op het moment  dat de komst van Matthew bekend werd, is de school dicht gegaan. Uit voorzorg! De hoofdstad is niet zo heftig getroffen als het zuid-westen. Maar de kwetsbare tenten en krotten die er al 6 jaar zijn, na de aardbeving, zullen deze orkaan niet kunnen doorstaan.

Onze gedachten gaan uit naar de families van geadopteerden die uit het zuiden en zuid-westen komen. We hopen dat zij alles goed doorstaan hebben en er daarnaast ook beperkte materiële schade zal zijn. Één bestuurslid is net een maand geleden in het getroffen gebied geweest, nabij les Cayes. Erg enthousiast over de schoonheid van het land aldaar en een gelukkige familie getroffen die het redelijk goed voor elkaar hadden. Laten we hopen dat zij ook alles goed doorstaan hebben.

 

Comments are closed.