Reizen naar Haïti voor geadopteerden

Het zal er mogelijk toch een keertje van gaan komen, dat u met uw gezin naar Haïti zult afreizen.  Een prachtige ervaring zal dat gaan worden! Mits de reis goed voorbereid is en u de juiste Guesthouses en Hotels hebt geboekt. Omdat diverse adoptieouders u al zijn voor gegaan, hebben we wat informatie verzamelt en delen we deze info graag met u.

In Port-au-Prince komen enkele Guesthouses vaak naar voren en staan positief genoteerd:

Guesthouse by Faith: Het guesthouse van de organisatie van MPE. Hier verblijven ook de vrijwilligers die met regelmaat de projecten komen ondersteunen. Er wordt gekookt door de vrouwen van de medewerkers en het smaakt allemaal heerlijk. Ook kunnen de medewerkers zorgen voor het vervoer in Haïti. Het is absoluut geen aanrader om zelf rond te gaan rijden. Er wordt voornamelijk Frans gesproken maar Engels kan ook een beetje! Dit guesthouse ligt niet ver van het vliegveld af, in Croix des Bouquet, een Stadswijk van Port-au-Prince. Er is WIFI aanwezig, met name in de woonkamer. Klik op het logo en je komt op de website.

img_20160208_0910301 logo guesthouse by faith verscherpt

Guesthouse Eucalyptus: Dit guesthouse ligt ook nabij het vliegveld en ligt aan de rand van Cité Soleil in Port-au-Prince. Het is er gezellig en wordt gerund door een familie. Zij hanteren de Franse en Engelse taal voor de gasten. Er is op het terras WIFI aanwezig, op de slaapkamers is er geen/ matig WIFI bereik. Ook hier kan deels gezorgd worden voor vervoer. Met name vervoer van en naar het vliegveld. Vervoer voor privé bezoekjes enz. moet zelf geregeld worden. Klik op de onderstaande foto en je komt op de website.

1840975_orig

Hotel Cyvadier: Een prachtig hotel in Jacmel, een rustig stad met in de nabijheid prachtige watervallen ( Basin Blue). Een goed verzorgt hotel met klein zwembad maar ook toegang tot een mini baai waarin je mag en kunt zwemmen. Zwemschoenen zijn wel een aanrader want je moet eerst een deel door het water over keien. Maar daarna, heerlijk zwemmen! Een aanrader dit hotel als je in Jacmel wilt verblijven. Alleen goed en duidelijk te boeken via Expedia.

IMG_1457

Wallsguesthouse: www.wallsguesthouse.com  tel: (011) 509-3703-4788 or 509-3397-4582                                           Delmas 19, Rue Mackendal #8, Port-au-Prince, Haïti

Allamanda Haiti B&B in Petionville : www.allamandahaiti.com    mailadres: info@allamandahaiti.com
Telefoon (509)3435-5603.    Ze bieden veel diensten aan.

Mocht u vervoer nodig hebben in Haïti dan stellen we u graag voor aan: 

Calebre Brutus van de organisatie: Tap tap Touristique Haïti (Via facebook te zoeken)

Oproepbaar via: +509 46 01 2626
Petion Ville Rue Charlemagne Peralte #11
Port-au-Prince

Engelse en Franse taal ( Calebre heeft bij Guesthouse Eucalpytus gewerkt en heeft daar nog prima relatie mee.)

Deze en verdere informatie over reizen naar Haiti en zoekopdrachten naar Biologische ouders vindt u in het document wat u hier kunt downloaden

 document: info Haiti reizen en zoekopdrachten versie 2

Mocht u nog hotel of guesthouse tips hebben, meld ze bij ons via info@steuncitesoleilhaiti.nl en we voegen ze graag toe voor andere reizigers. Zo kunnen we elkaar helpen om een geslaagde reis te plannen.

Tips voor het reizen en inpakken:

Van te voren via de GGD  even checken welke inentingen hoognodig zijn en welke mogelijk geadviseerd worden. Volg het actuele gezondheid-sites kun je ook veel info vinden.

Dan is er nog een tip over de aanvraag van een ESTA als je via de USA reist heb je die absoluut nodig. Omdat je niet in de USA verblijft maar op doorreis bent is een ESTA voldoende. Voor Haïti zelf heb je geen VISUM nodig. Wel moet je bij aankomst een soort belasting betalen op het vliegveld,  $10,- ( US Dollar) per persoon.

Je krijgt op het vliegveld ook een groen kaartje. Maak dat met een paperclip aan je paspoort vast en verlies dit niet. Dit is zo ongeveer je paspoort om Haïti weer uit te gaan!

Zorg er voor dat je genoeg contanten bij je hebt. US dollars zijn prima. Desnoods laat je bevriende Haïtianen het geld omwisselen voor Haïtiaanse Gourdes als je dat fijn vindt. Mocht je bij een bank willen pinnen doe dit dan binnen en niet buiten bij een automaat. Een Creditcard werkt prima in Haïti mits die creditcard nog voelbare verhoogde letters heeft. Ze werken daar nog met het ouderwetse kopieersysteem dat de creditcard gekopieerd wordt in een stempel-persje ( Roetsj, roetsj en je hebt een afdruk!).

Comments are closed.