Sponsorloop een daverend succes!

Sponsorloop Haïti – Een daverend succes!

Afgelopen week hebben de kinderen van groep 1/2 tot en met groep 8 van de Avonturijn in Berg aan de Maas zich ingespannen voor Haïti. Voor sponsorgeld hebben ze rondjes gerend door de gymzaal. We hebben het hen niet makkelijk gemaakt dit jaar. Met de hulp van twee CIOS stagiaires hebben we een uitdagend parcours voor hen uitgezet met touwen, een dikke mat waar ze onder door moesten kruipen en een klimwand. Elk rondje dat ze renden kregen ze een stempel. Het was prachtig om te zien hoe fanatiek ze waren!

Bedankt Jumbo voor de waterflesjes die we namens jullie aan de schoolkinderen konden uitdelen.

De week voor de sponsorloop hebben de kinderen een gastles gekregen van Lissa van Erp, een geadopteerde uit Haiti. De kinderen weten hierdoor waaraan het geld, dat ze met zijn allen ingezameld hebben, besteed gaat worden. In de les heeft Lissa hen uitgelegd dat de kinderen in Haïti graag naar school willen gaan. Het helpt het land om zich verder te ontwikkelen en het biedt de kinderen in Haïti een toekomst, de kans om dromen waar te maken.

Het schooltje dat onze stichting ondersteunt, ligt in de sloppenwijk Cité Soleil. Lissa is hier geboren. De ouders in deze sloppenwijk kunnen geen schoolgeld betalen. De overheid ondersteunt hen en de school onvoldoende. Daarom hebben wij het op ons genomen om de school te ondersteunen waardoor de kinderen gratis onderwijs kunnen volgen.

Dat betekent dat er geld nodig is voor salarissen, onderhoud aan het gebouw en leermaterialen. De kinderen van de Avonturijn hebben een super bedrag ingezameld.

Samen hebben ze

€ 1.160,90 ingezameld.

Dit bedrag willen we gebruiken voor schoollunches. In het filmpje tijdens de gastles zagen de kinderen hoe rijst met bonen klaar gemaakt werd en in de klassen opgediend. Voor de kinderen is dit de enige maaltijd die ze soms overdag krijgen.

Jongens en meisjes bedankt voor dit super resultaat.

Wij zijn hier heel blij mee.

Comments are closed.